JADŁOSPIS

warzywa_i_owoced





JADŁOSPIS: 18.10.2021r.22.10.2021r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70gz (1):
• masłem7g(7), mielonka2szt(20g)(167910)
• serek twarogowy2łyzeczka(20g),(7)
• ogórek zielony4szt20g
herbata 200ml/kawa z mlekiem150ml
• (439kcal)

OBIAD

-Zupa jarzynowa zabielana 250ml

(125) (137cal)
Pulpet wp. W sosie(1235) 80g
Kasza jęczmienna100
Sał. z kisz.ogórków100g
-sok/woda niegazowana 200ml (395kcal)




Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• bułka ze słonecz. 50g z masłem7g(7)
• herbata200ml
• jabłko100g
(268kcal)


WTOREK


ŚNIADANIE

Płatki zbożowe50g (1578)na mleku150ml(7)
• baton pszenny3szt(30g)(1) z: masłem7g(7),
• pieczeń 1szt(25g)(139)
• pomidor2szt20g
• herbata 200ml/
• (394kcal)



OBIAD

-zupa koperkowa zabielana250ml
(125) .(136kcal)
-Nugaciki drob. Pieczone(23) 80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z kapusty pekińskiej100g
-sok/woda niegazowana 200ml(389kcal)




ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• ciastko owsiane bez cukru5szt(50g)(67)
• sok200ml
(294kcal)

ŚRODA


ŚNIADANIE

kanapki2szt: pieczywo mieszane70g z:(1)
• masłem7g,(7)
• parówka na gorąco.1szt.40g,(17910) ketchup5g
• papryka do pochrupania 4szt12g
• herbata 200ml/ (390kcal)


OBIAD


-zupa z fasolki szparagowej zabielana
250ml
(125) (107kcal)
-Naleśniki z twarogiem i śmietaną
(235)250g
-sok/woda niegazowana 200ml (570kcal)




ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

pączek mini 2szt 20g(1367)
• mleko150ml(7)
gruszka100g
(215kcal)


CZWARTEK



ŚNIADANIE

kanapki1szt: pieczywo mieszane35g (1)
• razowy1szt35g z:
• masłem7g,(7) wędlina1szt20g, (17910)
• pasta jajeczna15g(14679),
• ogórek zielony4szt20g, herbata 200ml/
(361kcal)


OBIAD

-zupa Rosół
250ml
(123) (110kcal)
-Gulasz wp. Duszony(2)100g
Ziemniaki gotowane100g
Sał. z buraczków i jabłka100g
-sok/woda niegazowana200ml(470kcal)





Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

budyń 150ml(7,)
• ciastko pełnoziarniste bez cukru 2szt(18g),
• jabłko100g (284kcal)


PIĄTEK



ŚNIADANIE

płatki kukurydziane50g (567)na mleku150ml(7)
• baton pszenny3szt30g(1). z: masłem7g(7)
• miodem12g
• rzodkiewka do pochrupania 1szt15g
• herbata 200ml
• (461kcal)


OBIAD

-zupa Krupnik jęczmienny
250ml

• (1)(127kcal)


-Kotlet rybny pieczony(234)80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur.z białej kapusty100g
-sok/woda niegazowana 200ml(395kcal)





ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK

ciasto drożdżowe 1szt40g (1,3,7),
• sok200ml
• (248 kcal))



*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin


















JADŁOSPIS: 11.10.2021r.15.10.2021r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1)z :
• masłem7g(7), szynka gotowana wp (20g)(1610)
• serek topiony 1łyżeczka12,5g(7), ogórek zielony20g
herbata 200ml/kawa z mlekiem(17)150ml
• (368kcal)

OBIAD

-Zupa Żurek zabielany
250ml

(125) (137cal)
Sos węgirski(2)150g
Ryż100g
-sok/woda niegazowana 200ml (465kcal)




Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• ciastko zbożowe bez cukru4szt(40g)(67)
• herbata malinowa
• jabłko100g
• (259kcal)



WTOREK


ŚNIADANIE

• płatki zbożowe50g(1) na mleku150ml(7)
• baton pszenna paryska 1szt(15g) z: masłem7g,(7)
• pierś pieczona.(30g)(1367910)
• szczypiorek 10g
• herbata 200ml/
• (433kcal)




OBIAD

-zupa:Barszcz czerwony zabielany 250ml
(123) .(112kcal)
-k.mielony wp. Pieczony(23) 80g
ziemniaki gotowane100g
Sur. z białej kapusty100g
-sok/woda niegazowana 200ml(399kcal)



ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

kisiel trusk.150ml
• wafel podpłomyk bez cukru
• 2szt18g(6,7)
• gruszka100g
• (294kcal)



ŚRODA


ŚNIADANIE


• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1) z:
• masłem7g,(7)
• parówka z fileta kurczaka 40g(610), ketchup5g
• papryka czerwona 20g do pochrupania
• herbata 200 /
(371kcal)

OBIAD

• zupa ryżowa250ml
• (1) (127kcal)
-racuchy z jabłkiem(23) 250g
-sok/woda niegazowana 200ml
(462kcal)




ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• jogurt do picia
1szt(125ml)(7)
• pieczywo chrupkie WASSA2szt10g
• banan1/2szt(60g
(215kcal)

CZWARTEK



ŚNIADANIE

Kanapki: bułka grahamka1szt75g (3,5,6,7,8,11)z:
• masłem7g(7), wędlina1szt(15g)(1,7,9,10)
• pomidor 30g
• /kakao z mlekiem 200ml(1,7)
(373kcal)

OBIAD

--zupa pomidorowa zabielana250ml
(15) (127kcal)
-Kotlet jajeczny pieczony (23) 80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z marchewki i jabłka100g
-sok/woda niegazowana200ml(482kcal)





Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

• tost z serem1szt (80g) (7)
• herbata200ml
• (238kcal)
PIĄTEK



ŚNIADANIE

• płatki owsiane mleku50g (578) na mleku150ml(7)
• baton pszenny3 szt(30g)(1) z: masłem7g(7)
• miód1łyżeczk.12g
• rzodkiewka do pchrupania2szt 30g
• herbata 200ml(464kcal)


OBIAD

-zupa Zupa kalafiorowa zabielana250ml

• (125)(137kcal)


-Paluszki rybne pieczone(123456)80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z kiszonej kapusty100g
-sok/woda niegazowana 200ml(355kcal)







ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK

-zupa pomidorowa zabielana250ml

chałka (137) z
• masłem50g(7)
• herbata malinowa200ml
• banan 60g (288kcal)



*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin


























JADŁOSPIS: 04.10.2021r.08.10.2021r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1)z :
• masłem7g(7), szynka gotowana drob. (20g)(1610)
• pasta jajeczna15g(14679), ogórek zielony20g
herbata 200ml/
• (401kcal)

OBIAD

--Zupa brokułowa zabielana 250ml

(125) (110kcal)
Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną(5)250g
 -sok/woda niegazowana 200ml
• (522kcal)




Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• chleb żytnio-razowy1szt35g z:
• masłem(7)
masłem dżemem niskosłodzonym1łyżecz.(15g)
• herbata 200ml
• gruszka100g
(222kcal)



WTOREK


ŚNIADANIE
• płatki owsiane50g(1) na mleku150ml(7)
• baton pszenny3szt(30g)(1) z: masłem7g,(7)
• pierś indyka got.(30g)(1367910)
• szczypiorek 10g
• herbata 200ml/
• (459kcal)




OBIAD

-zupa krupnik jęczmienny250ml
(123) .(127)
-pulpet got. w sosie(123)250g
ziemniaki got. 100g
sur. z b. kapusty100g
-sok/woda niegazowana 200ml (352kcal)



ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

paluch maślany1/2szt60g
• sok200ml
(267kcal)




ŚRODA


ŚNIADANIE


• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1) z:
• masłem7g,(7)
• parówka z fileta kurczaka 40g(610), ketchup5g
• papryka czerwona 20g do pochrupania
• herbata 200 /
(371kcal)

OBIAD
• zupa ryżowa250ml
• (1) (127kcal)
-racuchy z jabłkiem(23) 250g
-sok/woda niegazowana 200ml
(462kcal)




ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

budyń 150ml(7,)
• ciastko pełnoziarniste bez cukru 2szt(18g),
• jabłko100g (284kcal)


CZWARTEK



ŚNIADANIE
kanapki1szt: pieczywo mieszane35g (1)
• chleb razowy1szt35g z:
• masłem7g(7), 15golędwica1szt(15g)(17910)
• pasta rybna1łyżeczka 15g(2349)pomidor 30g
• herbata 200ml// kawa z mleku 150ml(17)
(434kcal)

OBIAD
-zupa kalafiorowa zabielana250ml
• (125) (136kcal)
-gulasz wp.100g
kasza jęczmienna100g
Sał. z buraczków100g
-sok/woda niegazowana 200ml(359kcal)





Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

ciasto 1szt(50gr)(126)
• herbata 200ml
• banban1/2szt 60g
(279kcal)

PIĄTEK



ŚNIADANIE


• makaron50g (1) na mleku150ml(7)
• bułka pszenna1szt50g(1). z: masłem7g(7)
• kiełbasa krakowska2szt(10g)(17910)
• marchewka do pchrupania20g
• herbata 200ml(434kcal)

OBIAD

--zupa pomidorowa zabielana250ml

• (15) (117kcal)
-kopytka(23) 200g
Sur. z marchewki (5)100g
-sok/woda niegazowana 200ml(385kcal)







ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK
-zupa pomidorowa zabielana250ml

• (15) (117kcal)
-kopytka(23) 200g
Sur. z marchewki (5)100g
-sok/woda niegazowana 200ml(385kcal)

*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin























JADŁOSPIS: 27.09.2021r.01.10.2021r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1)z :
• masłem7g(7), kiełbasa szynkowa2szt(25g)(7)
• paprykarz 1łyżeczka15g(367910), szczypiorek1 łyżecz.10g
herbata 200ml/kawa z mlekiem150ml
• (423kcal)

OBIAD

--Zupa jarzynowa zabielana 250ml
(125) (135kcal)
-filet drob.w sosie(15) 80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z marchewki100g
 -sok/woda niegazowana 200ml
• (470kcal)




Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK
• baton pszenny paryski 1szt(15g)(1) z masłem(7)
• miodem1łyż12g
• herbata malinowa200ml
• gruszka100g
(193kcal)




WTOREK


ŚNIADANIE

• płatki kukurydziane50g na mleku150ml(7)
• bułka pszenna paryska 3szt(30g) z: masłem7g,
• szynka dr.2szt24g(6910)
• pomidor 30g
• herbata 200ml/
• (433kcal)




OBIAD

--zupa koperkowa zabielana250ml
(125) (136kcal)
-stek wp pieczony (23)80g
Ziemniaki gotowane100g
Sał. Z ogórków kisz.100g
-sok/woda niegazowana 200ml(451kcal)



ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

bułka drożdżowa 1/2szt50g(17)
• sok200ml
(5,7,11)
• (232kcal)



ŚRODA


ŚNIADANIE


kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1) z:
• masłem7g,(7)
• parówka na gorąco 1szt.40g(610), ketchup5g
• marchewka do pochrupania1/2szt.20g do pochrupania
• herbata 200ml/
(383kcal)

OBIAD

• Zupa z fasolki szparagowej zabielana 250ml
• (127) (125kcal)
-makaron z polewa truskawkową (235)250g
-sok/woda niegazowana 200ml
(605kcal)





ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

jogurt do picia
1szt(125ml)(7)
• pieczywo chrupkie WASSA2szt10g
• banan1/2szt(60g
(172kcal)


CZWARTEK



ŚNIADANIE

kanapki1szt: pieczywo mieszane35g (1)
• wieloziarnisty1szt35g(16) z:
• masłem7g, ser żółty1szt15g,(7)
• pasztet dr.2łyżeczki20g, rzodkiewka do pochrupania 1szt15g
• herbata 200ml/ kawa z mlekiem150ml
• (448kcal)

OBIAD

-zupa Rosół z makaronem 250ml
• (12) (127kcal)
Kurczak pieczony100g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z kapusty 100g
sok/woda niegazowana 200ml(434kcal)




Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

bułka maślana ½ (1,3,7)szt35g
• herbata malinowa
• jabłko100g
(236kcal)

PIĄTEK



ŚNIADANIE


płatki ryżowe50g(1) na mleku150ml(7)
• bułka pszenna paryska 3szt(30g) . z: masłem7g(7)
• pieczeń rzymska1szt(25g)(1379)
• pomidor2szt20g
• herbata 200ml
• (454kcal)

OBIAD

-zupa biały barszcz zabielany250ml

• (125)(137kcal)


-Paluszki rybne pieczone80g
(123456)
Ziemniaki gotowane 100g
Sur. z kisz.kapusty100g
-sok/woda niegazowana200ml(455kcal)






ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK

pączek mini 3szt30g(1367)
• sok200ml
(221kcal)

*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin















JADŁOSPIS: 13.09.2021r.17.09.2021r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1)z :
• masłem7g(7), szynka gotowana drob. (20g)(1610)
• pasta jajeczna15g(14679), ogórek zielony20g
herbata 200ml/kawa z mlekiem(17)150ml
• (486kcal)

OBIAD

-Zupa pomidorowa zabielana
250ml

(15) (92cal)
Nugaciki z kurczaka pieczone(23)80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z kisz. Kapusty250ml
-sok/woda niegazowana 200ml (387kcal)


Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• ciastko zbożowe bez cukru4szt(40g)(67)
• herbata malinowa
• banan60g
• (264kcal)


WTOREK


ŚNIADANIE
• płatki zbożowe50g(1) na mleku150ml(7)
• baton pszenna paryska 3szt(30g) z: masłem7g,(7)
• pierś indyka got.(30g)(1367910)
• szczypiorek 10g
• herbata 200ml/
• (459kcal)




OBIAD

-zupa ryżowa250ml

• (1) (90kcal)
-Naleśniki z twarogiem i śmietaną(235)250g
-sok/woda niegazowana 200ml (530kcal)


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK


kisiel trusk.150ml
• ciastko owsiane
• 3szt30g(17)
• gruszka100g
• (365kcal)

ŚRODA


ŚNIADANIE


• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1) z:
• masłem7g,(7)
• parówka na gorąco z fileta kurczaka 40g(610), ketchup5g
• papryka czerwona 20g do pochrupania
• herbata 200
(371kcal)

OBIAD

-zupa ryżowa250ml

• (1) (90kcal)
-Naleśniki z twarogiem i śmietaną(235)250g
-sok/woda niegazowana 200ml (530kcal)





ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

serek homogenizowany naturalny 1szt150ml
• wafle podpłomyki bez cukru1szt 10g (167)
jabłko100g
• (300kcal)


CZWARTEK



ŚNIADANIE

kanapki1szt: pieczywo mieszane35g (1)
• chleb żytnio-razowy1szt35g z:
• masłem7g(7), polędwica1szt(15g)(17910)
• pasta rybna1 lyżeczka15g,(3249) pomidor 30g
• herbata 200ml// kawa z mleku 150ml(17)
(350kcal)

OBIAD

-zupa Kalafiorowa zabielan250ml
(125) (137kcal)
-Gulasz wp.(2)100g
Kasza jęczmienna100g
Sał. z ogórków kisz100g
-sok/woda niegazowana200ml(430kcal)



Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

• tost z serem1szt (106g) (7)
• herbata200ml
• (312kcal)

PIĄTEK



ŚNIADANIE


• płatki owsiane mleku50g (578) na mleku150ml(7)
• baton pszenny3 szt(30g)(1) z: masłem7g(7)
• miód1łyżeczk.12g
• rzodkiewka do pchrupania2szt 30g
• herbata 200ml(464kcal)


OBIAD

-zupa Krupnik jęczmienny250ml

• (1)(127kcal)


-Kotlet rybny pieczony(234) 80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur.wielowarzywn100g
-sok/woda niegazowana 200ml(355kcal)






ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK

chałka (137) z
• masłem50g(7)
• herbata malinowa200ml
• banan 60g (288kcal)


*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
















Przedszkolowo.pl logo