JADŁOSPIS

warzywa_i_owoced









JADŁOSPIS: 27-30.06.-01.07.2022r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1)z :
• masłem7g(7), szynka wp.2szt25g(17910)
• paprykarz 1łyżeczka15g(367910), szczypiorek1 łyżecz.10g
herbata 200ml/kawa z mlekiem150ml
• (423kcal)



OBIAD

-zupa kalafiorowa zabielana 250g
(125) (137kcal)
-Bitki wp. W sosie (2) 80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z selera i marchwi200g
sok/woda niegazowana 200ml
• (370kcal)





Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• baton pszenny paryski 1szt15g(1) z masłem(7)
• miodem1łyż12g
• herbata malinowa200ml
• gruszka100g
(193kcal)



WTOREK


ŚNIADANIE

• płatki zbożowe50g(1) na mleku150ml(7)
• baton pszenny3szt(30g)(1) z: masłem7g,(7)
• k. szynkowa1szt (20g)(17910)
• szczypiorek 10g
• herbata 200ml/
• (459kcal)



OBIAD

-zupa żurek zabielany

(125) (148kcal)

-Nugaciki drobiowe(23) 80g pieczone
Ziemniaki gotowane 100g
Mizeria(5)100g
-sok/woda niegazowana 200ml(441kcal)





ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

bułka z kruszonką1/2szt50g(17)
• sok200ml
(5,7,11)
• (197kcal)


ŚRODA



ŚNIADANIE


kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1) z:
• masłem7g,(7)
• parówka na gorąco 1szt.40g(610), ketchup5g
• marchewka do pochrupania1/2szt.20g do pochrupania
• herbata 200ml/ kawa na mleku 150ml(17)
(483kcal)

OBIAD


• zupa z fasolki szparagowej zabielan250ml
• (125) (107kcal)
-Racuchy z jabłkami(235) 250ml
-sok/woda niegazowana 200ml
(425kcal)







ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

kisiel pomar.150ml
• wafel podpłomyk bez cukru
2szt18g (6,7)
• jabłko100g
(170kcal)


CZWARTEK



ŚNIADANIE

kanapki1szt: pieczywo mieszane35g (1)
• wieloziarnisty1szt35g(16) z:
• masłem7g, serek twarogowy2łyżeczki20g,(7)
• pasztet dr.2łyżeczki20g, rzodkiewka do pochrupania 1szt15g
• herbata 200ml/kakao 150ml1łyżecz.5gr(178)
• (457kcal)


OBIAD

-zupa rosół drobiowy
250ml
(123) (110kcal)
-klopsik pieczony w sosie pomidorowym(23)80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. Z białej kapusty(5)00g
sok/woda niegazowana 200ml(349cal)






Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

rogal maślany ½ szt35g(1,3,7) z masłem(7)
• herbata malinowa
(195kcal)

PIĄTEK



ŚNIADANIE

płatki ryżowe50g(1) na mleku150ml(7)
• baton pszenny3szt30g (1). z: masłem7g(7)
• k. szynkowa1szt25g(1379)
• pomidor2szt20g
• herbata 200ml
• (454kcal)


OBIAD

-zupa barszcz czerwony zabielany
(125) (112kcal)


-kotlet jajeczny pieczony80g
(23)80g
Ziemniaki gotowane 100g
sur. z marchewki i jabłka 100g
-sok/woda niegazowana 200ml(382kcal)






ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK


pączek mini 2szt20g(1367)
• sok200ml
(175kcal)


*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin





















JADŁOSPIS: 20.-24.06.2022r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1)z :
• masłem7g(7), szynka drobiowa 1szt(20g)(167910)
• dżemem niskosłodzonym 1łyżecz.(15g) , ogórek zielony20g
herbata 200ml/kawa z mlekiem(17)150ml
• (453kcal)



OBIAD

-zupa kalafiorowa 250ml

(125) (85kcal)
Makaron z sosem(2) bolońskim250g
-sok/woda niegazowana 200ml (477kcal)




Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

chałka1szt35g (137) z
• masłem7g(7)
• herbata malinowa200ml
• (153kcal)


WTOREK


ŚNIADANIE
• płatki kukurydziane50g(1) na mleku150ml(7)
• baton pszenny 2szt(30g) (1) z: masłem7g,(7)
polędwica 2szt(24g) (167910),
• rzodkiewka do pochrupania2szt 30g
• herbata 200ml/
• (480kcal)

OBIAD


-zupa jarzynowa zabielana 250ml
(125) .(135kcal)

-Pulpet w sosie koperkowym(1235) 80g
Ziemniaki gotowane 100g
Sur. z marchewki i selera(15)100g
-sok/woda niegazowana 200m(340kcal)




ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK


• ciastko zbożowe bez cukru3szt(30g)(137)
• sok wieloowocowy
(195kcal)


ŚRODA



ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1) z:
• masłem7g,(7)
• parówka na gorąco 40g(610), ketchup5g
• papryka czerwona 20g do pochrupania
• herbata 200
(411kcal)


OBIAD
-zupa z fasolki szparagowej zabielana 250ml
(125) (127kcal)

-Kurczak pieczony100g
Ziemniaki gotowane100g
Marchewka z groszkiem
(2)100g
-sok/woda niegazowana 200ml (401kcal)






ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• jogurt do picia
1szt(125ml)(7)
• pieczywo chrupkie WASSA2szt10g
• banan1/2szt(60g
(172kcal)

CZWARTEK



ŚNIADANIE


kanapki: bułka ziarnista1szt90g (3678):
• masłem7g(7), kiełbasa krakowska2szt(20g)(167910)
• pomidor 30g
• /kakao z mlekiem 200ml(1,7)
(458kcal)


OBIAD

-zupa rosół drobiowy
250ml
(123) (106kcal)
-Kotlet schabowy pieczony(23) 100g
Ziemniaki gotowane100g
sur. z młodej kapusty100g
sok/wodaniegazowana200ml(406kcal)




Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

• ciastko maślane 4szt(40g)(1367)
• herbata
• jabłko100g
(166kcal)


PIĄTEK



ŚNIADANIE

• płatki owsiane mleku50g (578) na mleku150ml(7)
• baton pszenny2 szt(30g)(1) z: masłem7g(7)
• miód1łyżeczk.12g
• szczypiorek 10g
• herbata 200ml(479kcal)


OBIAD

-zupa brokułowa zabielana250ml

• (125)(110kcal)
-Paluszki rybne pieczone (123456)80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z kiszonej kapusty100g
-sok/woda niegazowana 200ml(355kcal)





ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK

paluch 1/2szt35g(137)
sok owocowy 200ml (197kcal)

*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin









JADŁOSPIS: 30.05.-03.06.2022r. [/b]


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE

• kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1)z :
• masłem7g(7), szynka .2szt25g(7)
• paprykarz 1łyżeczka15g(367910), szczypiorek1 łyżecz.10g
herbata 200ml/kawa z mlekiem150ml
• (423kcal)

OBIAD

-zupa ogórkowa zabielana250g
(125) (105kcal)
-makaron z kiełbaską i cebulą(2)200g
sok/woda niegazowana 200ml
• (462kcal)





Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

• baton pszenny paryski 1szt15g(1) z masłem(7)
• miodem1łyż12g
• herbata malinowa200ml
• gruszka100g
(193kcal)


WTOREK


ŚNIADANIE

• płatki kukurydziane z orzechami(5,8)50g na mleku150ml(7)
• baton pszenny3szt30g (1)z: masłem7g,
• szynka dr.2szt24g(6910)
• pomidor 30g
• herbata 200ml/
• (433kcal)

OBIAD


-zupa ryżowa zabielana
(1) (100kcal)

-stek wp. pieczony(23) 80g
-ziemniaki got.100g
sur. z białej kapusty(100g
-sok/woda niegazowana 200ml(441kcal)




ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK
bułka z kruszonką1/2szt50g(17)
• sok200ml
(5,7,11)
• (197kcal)



ŚRODA



ŚNIADANIE

kanapki2szt: pieczywo mieszane70g(1) z:
• masłem7g,(7)
• parówka na gorąco 1szt.40g(610), ketchup5g
• marchewka do pochrupania1/2szt.20g do pochrupania
• herbata 200ml/ kawa na mleku 150ml(17)
(483kcal)


OBIAD

• zupa barszcz ukraiński zabielana250ml
• (125) (115kcal)
-ryż z jabłkami i śmietaną(5) 250ml
-sok/woda niegazowana 200ml
(385kcal)





ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca



PODWIECZOREK

kisiel pomar.150ml
• wafel podpłomyk bez cukru
2szt18g (6,7)
• jabłko100g
(170kcal)

CZWARTEK



ŚNIADANIE


kanapki1szt: pieczywo mieszane35g (1)
• wieloziarnisty1szt35g(16) z:
• masłem7g, ser żółty1szt15g,(7)
• pasztet dr.2łyżeczki20g, rzodkiewka do pochrupania 1szt15g
• herbata 200ml/kakao 150ml1łyżecz.5gr(178)
• (457kcal)


OBIAD

-zupa chłopska250ml
(123) (128kcal)
-klopsik pieczony w sosie(23)80g
Ziemniaki gotowane100g
Sur. z marchewki1(5)00g
sok/woda niegazowana 200ml(337cal)




Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza



PODWIECZOREK

rogal maślany ½ szt35g(1,3,7) z masłem(7)
• herbata malinowa
(195kcal)


PIĄTEK



ŚNIADANIE

płatki ryżowe50g(1) na mleku150ml(7)
• baton pszenny3szt30g (1). z: masłem7g(7)
• k. szynkowa1szt25g(1379)
• pomidor2szt20g
• herbata 200ml
• (454kcal)
OBIAD

--zupa żurek zabielany
(125) (141kcal)


-kotlet rybny pieczony80g
(234)80g
Ziemniaki gotowane 100g
sur. z kisz.kapusty 100g
-sok/woda niegazowana 200ml(398kcal)




ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza




PODWIECZOREK

pączek mini 2szt20g(1367)
• sok200ml
(175kcal)


*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin














Przedszkolowo.pl logo