JADŁOSPIS

warzywa_i_owoced





Jadłospis -24.06.2019r.-28.06.2019r. [/b]

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane40g(1,3,6,7) z :
• masłem7g(3,7),
• wędliną szynkową20g (6),
• paprykarz szczeciński20g(1,4,6),
• pomidor20g
• herbata z cytryną 200ml/kawa inka z mlekiem200ml


OBIAD

• jarzynowaz ziemniakami zabielany 200ml(1,2,5)
• makaron z sosem bolońskim200g(2,3)
Sok 150ml

Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• chlebek WASSA 2szt (1,3,7)
• kakao 150ml(7,11)
• ½ jabłko



WTOREK

ŚNIADANIE
• płatki śniadaniowe(kukurydziane) na mleku200ml 40g (1,3,5,7,8)
• bułka pszenna40g(1,3,7) z:
• masłem7g(3,7),
• dżemem truskawkowym(7)
• rzodkiewka do pochrupania10g
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml

OBIAD

• ryżowa z ziemniakami 200ml(1)
• Klopsik wp. pieczony w sosie 80g(2,3)
• Ziemniaki gotowane100g
• surówka z mł. kapust z marchewką100g
Sok150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• pączek1szt,(3,7)
• mleko
• truskawki


ŚRODA

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7) z:
• masłem7g,(3,7) ,
• paróweczka z szynki.1,5szt.
• ketchup5g, musztarda5g
• szczypiorek20g
• herbata z cytryną i miodem/ kawa zbożowa200ml

OBIAD

• żurek z ziemniakami 200ml(1,2,5)
• naleśnik z twarogiem i śmietana350g(2,3,5)

Sok150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca


PODWIECZOREK

• budyń czekoladowy150ml(3,7,11)
• ciastko zbożowe2szt (3,7)
• winogron

CZWARTEK


ŚNIADANIE

STÓŁ SZWEDZKI - GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,
• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7)
• wieloziarniste (1,3,6,7)z:
• masłem7g(3,7),
• pasztetem drobiowym pomidorowym20g(6),
• serem żółtym15g(7)
• ogórek zielony25g
• herbata z cytryną i miodem200ml/ kawa inka z mlekiem200ml

OBIAD


• barszcz czerwony z ziemniakami zabielany200ml(1,2,3)
• gulasz wp.100.(2)
• kasza jeczmienna100g
• bukiet jarzyn100g
Sok150ml



Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza

PODWIECZOREK

• jogurt owocowy 1szt (7)
• ciastko herbatnik 2szt(1,3)



PIĄTEK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe(pieguski) na mleku200ml 40g (1,3,7)
• baton pszenny2szt. (3,7) z:
• masłem7g (3,7,),
• serkiem jogurtowym ALMETTE(7)
• marchewka10g do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml


OBIAD


• koperkowa z ziemniakami i zabielana200ml(1,2,5)
• Paluszki rybne panierowane pieczone80.(2,3,4)
• Ziemniaki gotowane100g
• Sur. z kapusty100g
Sok150ml



ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza


PODWIECZOREK

• chrupki kukurydziane 2szt (1,3,7)
• kawa zbożowa200ml
• arbuz


*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

MIĘDZY POSIŁKAMI, NA ŻYCZENIE DZIECKA, PODAWANA JEST WODA NIEGAZOWANA,HERBATA LUB SOK.
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI;GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA i GORCZYCY.






Jadłospis -17.06.2019r.-21.06.2019r. [/b]

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane40g(1,3,6,7) z :
• masłem7g(3,7),
• szynką wieprzową20g (6),
• pastą rybną20g(4,6),
• pomidor20g
• herbata z cytryną i miodem 200ml/kawa inka z mlekiem200ml


OBIAD

• Żurek z ziemniakami zabielany 200ml(1,2,5)
• Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną200g(5)
Sok 150ml

Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• wafle zbożowe ze słonecznikiem 2szt(1)
• mleko 200ml
• ½ jabłko


WTOREK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku200ml (kukurydziane z miodem i orzechami)30g (1,3,7,8)
• bułka pszenna40g(1,3,7) z:
• masłem7g(3,7),
• serkiem topiony (7)
• rzodkiewka do pochrupania10g
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml


OBIAD

• Brokułowa z ziemniakami zabielana200ml(1,2,5)
• Kotlet mielony wp. pieczony80g(2,3)
• Ziemniaki gotowane100g
• Mizeria100g(5
Sok150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• • rurki ptysiowe 1szt.(1,3,7)
• kawa inka na mleku 200ml
• arbuz



ŚRODA

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7) z:
• masłem7g,(3,7) ,
• kiełbaska na gorąco wp.2szt.
• ketchup5g, musztarda5g
• papryka żółta 20g do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ kawa zbożowa200ml


OBIAD

• Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana200ml(1,2,5)
• Kotlet z piersi kurczaka panierowany pieczony80g(2,3)
• Ziemniaki gotowane100g
• Sur.z białej kapusty z z jabłkiem, cebulą i marchewką)
Sok150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca


PODWIECZOREK

• jogurt GRATKA do picia
• ciastko zbożowe(7,3,1)
• ½ jabłko

CZWARTEK


ŚNIADANIE DZIEŃ WOLNY - ŚWIĘTO - BOŻE CIAŁO



OBIAD



Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza

PODWIECZOREK





PIĄTEK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku200ml (miodowe )30g (1,3,7,)
• baton pszenny2zt. (3,7) z:
• masłem7g (3,7,),
• serem żółtym(7)
• ogórek zielony
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml



OBIAD


• Zupa chłopska z ziemniakami i zacierki200ml(1,2,3)
• Paluszki rybne panierowane pieczone80.(2,3,4)
• Ziemniaki gotowane100g
• Sur. Z marchewki i jabłka
Sok150ml



ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza


PODWIECZOREK

• chrupki kukurydziane (pałeczki)
3szt.(1,3,7)
• mleko 200ml
• ½ banan



*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

MIĘDZY POSIŁKAMI, NA ŻYCZENIE DZIECKA, PODAWANA JEST WODA NIEGAZOWANA,HERBATA LUB SOK.
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI;GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA i GORCZYCY.



























Jadłospis -10.06.2019r.-14.06.2019r. [/b]

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

• kanapki:
• pieczywo mieszane(1,3,6,7) z masłem,(3,7),
• pieczenią (4,6)
• pasta rybna(4,6)
• ogórek zielony
• herbata z cytryną i miodem/ kawa zbożowa na mleku


OBIAD
Zupa pomidorowa z ryżem zabielana200ml(1,5)
Polędwiczka duszona w sosie80g(2,5)
Ziemniaki gotowane100
Sur. Z białej kapusty
Sok 150ml

Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• wafle podpłomyki(1,3,)
• mleko
• ½ jabłka


WTOREK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku (czekoladowe) (1,3,7,)
• bułka pszenna(1,3,6,7) z:
• masłem(3,7),
• serkiem śmietankowym topionym(3,6,)
• rzodkiewką
• herbata z cytryną i miodem


OBIAD

Zupa koperkowa z ziemniakami zabielana200ml(1,2,5)
Gulasz wp. duszony100g(2)
Kasza jęczmienna 100g
Sur. Z ogórków kiszonych z cebulą i marchewką100g
Sok150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• paluch maślany
• kawa zbożowa (7)
• winogron


ŚRODA

ŚNIADANIE

• kanapki: pieczywo mieszane(1,3,6,7) z:
• masłem,(3,7) ,
• wędliną drobiową (6)
• pasta jajeczną(3,6)
• pomidor
• herbata z cytryną i miodem/kakao (11,7)



OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana200ml(1,2,5)
Makaron z polewą śmietanową z truskawkową200g(2,3,5)
Sok150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca


PODWIECZOREK

• serek DANON waniliowy1szt.(1,7)
• ciastko zbożowe (1,3,7)
• arbuz


CZWARTEK


ŚNIADANIE

STÓŁ SZWEDZKI GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,
• kanapki:
• bułka ze słonecznikiem
• (1,3,6,7) z:
• masłem(3,7),
• polędwicą sopocką (6),
• serem żółtym(7)
• ogórek kwaszony
• herbata z cytryną i miodem /kawa zbożowa na mleku/


OBIAD

Rosół z makaronem200ml(1,2,3)
Stek wp. pieczony z cebulką80g(2,3)
Ziemniaki gotowane100g
Sur.z białej kapusty z marchewką i czerwoną fasolą100g
Sok150ml


Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza

PODWIECZOREK

• wafelek FAMILIJNY śmietankowy2szt (1,3,7)
• kakao(7,11)
• ½ jabłko



PIĄTEK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku (kukurydziane) (1,3,7)
• baton pszenny (1,3,7) z:
• masłem(3,7),
• miodem
• papryka do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem


OBIAD

Krupnik z ziemniakami200ml(1,2)
Kotlet mielony z dorsza pieczony80g(2,3,4)
Ziemniaki gotowane100g
Sur. Z marchewki i jabłka100g(5)
Sok150ml



ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza


PODWIECZOREK

• baton MONTE SNACK1 szt(1,3,7,8,11)
• mleko150ml.
• ½ banana


*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

MIĘDZY POSIŁKAMI, NA ŻYCZENIE DZIECKA, PODAWANA JEST WODA NIEGAZOWANA,HERBATA LUB SOK.
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI;GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA i GORCZYCY.

























Jadłospis -27.05.2019r.-31.05.2019r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane40g(1,3,6,7) z :
• masłem7g(3,7),
• szynką wieprzową20g (6),
• pastą rybną20g(4,6),
• pomidor20g
• herbata z cytryną i miodem 200ml/kawa inka z mlekiem200ml

OBIAD
- Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana200ml (1,2,5)
- Ryż z jabłkami i śmietaną200g (5)
- Sok 150ml

Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• wafle zbożowe ze słonecznikiem 2szt(1)
• mleko 200ml
• ½ jabłko



WTOREK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku200ml (kukurydziane z miodem i orzechami)30g (1,3,7,8)
• bułka pszenna40g(1,3,7) z:
• masłem7g(3,7),
• serkiem topiony (7)
• rzodkiewka do pochrupania10g
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml

OBIAD

Zupa koperkowa z ziemniakami zabielana200ml (1,2,5)
Pulpet wp. w sosie własnym100g(2,3)
Kasza jęczmienna100g
Sałata ze śmietaną (5)
Sok150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• rurki ptysiowe 1szt.(1,3,7)
• kawa inka na mleku 200ml
• winogron


ŚRODA

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7) z:
• masłem7g,(3,7) ,
• kiełbaska na gorąco wp.2szt.
• ketchup5g, musztarda5g
• papryka żółta 20g do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ kawa zbożowa200ml


OBIAD

Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana200 (1,2,5)
Łazanki z kapustą i kiełbasą Śląską Morliny200g (2,3,6)
Sok 150ml
200 ml
200 g


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca


PODWIECZOREK

• kisiel cytrynowy 150ml
• cistko biszkoptowe(7,3)
• ½ gruszka


CZWARTEK


ŚNIADANIE

STÓŁ SZWEDZKI - GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,

• kanapki3szt: pieczywo mieszane2szt.(1,3,6,7)
• razowy1szt(1,3,6,7) z:
• masłem7g(3,7),
• kiełbasą szynkowa wp.20g(6),
• pasztetem drobiowym z indyka(6)
• szczypiorek
• herbata z cytryną i miodem200ml/
kawa inka z mlekiem200ml


OBIAD

Zupa chłopska z ziemniakami i zacierką200ml (1,2,3)
Potrawka z kurczaka z warzywami150g(1,2,5)
Ziemniaki gotowane100g
Sok150ml


Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza

PODWIECZOREK

• jogurt GRATKA do picia 1szt.(1,3,7)
• ciastko herbatnik 2st.
• ½ jabłka


PIĄTEK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku200ml (miodowe )30g (1,3,7,)
• baton pszenny2zt. (3,7) z:
• masłem7g (3,7,),
• serem żółtym(7)
• ogórek zielony
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml


OBIAD

Krupnik z ziemniakami 200ml(1,2)
Kotlet rybny z dorsza pieczony80g(2,3,4)
Ziemniaki gotowane100g
Sur.z kapusty kiszonej, z jabłkiem, cebulką i marchewką100g
Sok 150ml


ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza


PODWIECZOREK

• chałka z masłem i miodem1szt.(1,3,7)
• mleko 200ml
• ½ banan



*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

MIĘDZY POSIŁKAMI, NA ŻYCZENIE DZIECKA, PODAWANA JEST WODA NIEGAZOWANA,HERBATA LUB SOK.
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI;GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA i GORCZYCY.




Jadłospis -20.05.2019r.-24.05.2019r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane40g(1,3,6,7) z :
• masłem7g(3,7),
• polędwicą20g (6),
• paprykarzem20g(4,6),
• ogórek zielony20g
• herbata z cytryną i miodem 200ml/kawa zbożowa z mlekiem200ml

OBIAD
- Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana200ml (1,2,5)
Gulasz wp.duszony100g(2)
Kasza jęczmienna,100g
Sał z ogórków kiszonych z cebulą i marchewką100


Alergeny:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• waflek familijny z nadzieniem śmietankowym 2szt(1,3,7)
• kakao200ml
• ½ jabłko


WTOREK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku200ml (miodowe)30g (1,3,7,)
• bułka pszenna40g(1,3,7) z:
• masłem7g(3,7),
• serkiem jogurtowym ALMETTE(7)
• szczypiorek 10g
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml

OBIAD
-Rosół drobiowy z makaronem200ml (1,2,3)
Kotlet mielony wp. pieczony80g (2,3)
Ziemniaki gotowane 100g
Sur.z białej kapusty z cebulą, marchewką i fasolą czerwoną100g

ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca

PODWIECZOREK

• paluch maślany z
½ szt.(1,3,7)
• kawa zbożowa na mleku 200ml(1,7)
• ½ gruszki


ŚRODA

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7) z:
• masłem7g,(3,7) ,
• parówka drobiowa.1szt.
• ketchup 5g, musztarda5g
• apomidor
• herbata z cytryną i miodem/ kawa inka na mleku200ml

OBIAD
- Grochowa z ziemniakami200ml (1,2)
Makaron ze śmietana i truskawkami 200ml (2,3,5)

ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza
6. gorczyca
PODWIECZOREK

• budyń waniliowy 150ml(7,)
• ciastko biszkoptowe2szt (1,3,7)
• ½ kiwi

CZWARTEK

ŚNIADANIE

STÓŁ SZWEDZKI - GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,
• kanapki 1szt: bułka grahamka(1,3,6,7) z:
• masłem7g(3,7),
• schabem pieczonym20g(6),
• serem żółtym(3,7)
• ogórek kwaszony25g
• herbata z cytryną imiodem200ml/kawa inka z mlekiem200ml


OBIAD
-Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami200ml (1,2)
Schab duszony w sosie własnym80g (2)
Ziemniaki gotowane100g
Sał z buraczków gotowanych z jabłkiem i cebulą100g

Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5.laktoza

PODWIECZOREK

• Monte snack 1szt(1,3,7,8,11)
• ciastko zbożowe(1,3)
• ½ jabłka

PIĄTEK

ŚNIADANIE
• makaron30g na mleku na mleku200ml (1,3,7,)
• baton pszenny2zt. (3,7) z:
• masłem7g (3,7,),
• czekoladą(7,8,11)
• papryka czerwona 20g do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml

OBIAD
Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana200ml(1,2,5)
Kotlet mielony z dorsza pieczony80g(2,3,4)
Ziemniaki gotowane100g
Sur. Z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką100g

ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza


PODWIECZOREK

• serek DANONEK 1szt.(7,)
• ciastko zbożowe(1,3)
• sok 200ml
• ½ banan


*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

MIĘDZY POSIŁKAMI, NA ŻYCZENIE DZIECKA, PODAWANA JEST WODA NIEGAZOWANA,HERBATA LUB SOK.
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI;GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA i GORCZYCY.


































Jadłospis -06.05.2019r.-10.05.2019r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
• kanapki3szt: pieczywo mieszane40g(1,3,6,7) z :
• masłem7g(3,7),
• wędliną szynkową20g (6),
• paprykarz szczeciński20g(1,4,6),
• ogórek zielony20g
• herbata z cytryną 200ml/kawa inka z mlekiem 200ml

OBIAD
- zupa brokułowa z ziemniakami, zabielana (200ml)
- ryż z jabłkami pieczony ze śmietaną 18% (250 g)

Alergeny: 1.Seler 2.Gluten 3.laktoza

PODWIECZOREK

• chlebek WASSA 2szt (1,3,7)
• kakao 150ml(7,11)
• ½ jabłka

WTOREK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe(kukurydziane z miodem i orzechami) na mleku200ml 40g (1,3,5,7,8)
• bułka pszenna 40g(1,3,7) z:
• masłem 7g(3,7),
• serkiem śmietankowym topionym (7)
• rzodkiewka do pochrupania10g
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml

OBIAD
- zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (200ml)
- kotlet mielony wieprzowy duszony (80g)
- ziemniaki gotowane (100g)
- surówka z białej kapusty z cebulą i marchewką (100g)

ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
5. Laktoza

PODWIECZOREK

• pączek 1szt,(3,7)
• mleko
• winogrona

ŚRODA

ŚNIADANIE
• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7) z:
• masłem7g,(3,7) ,
• paróweczka z szynki.1,5szt.
• ketchup5g, musztarda5g
• szczypiorek20g
• herbata z cytryną i miodem/ kawa zbożowa (200ml)

OBIAD
- zupa fasolowa z ziemniakami(200ml)
- kotlet z piersi drobiowej pieczony w piecu(80g)
- ziemniaki gotowane(100g)
- marchewka duszona z groszkiem(100g)

ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
5. Laktoza

PODWIECZOREK

• budyń czekoladowy150ml(3,7,11)
• ciastko biszkoptowe2szt
(3,7)
• sok 150ml
• ½ kiwi

CZWARTEK

ŚNIADANIE

STÓŁ SZWEDZKI - GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,
• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7)
• razowe (1,3,6,7)z:
• masłem7g(3,7),
• pasztetem pieczonym20g(6),
• serem żółtym15g(7)
• pomidor25g
• herbata z cytryną i miodem200ml/
kawa inka z mlekiem200ml

OBIAD
- kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami(200ml)
- naleśniki z twarogiem/dżemem i śmietaną 18% (250g)

Alergeny:

1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5.laktoza

PODWIECZOREK

• jogurt do picia 1szt (7)
• ciastko zbożowe 2szt(1,3)
• ½ gruszki

PIĄTEK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe(kukurydziane) na mleku200ml 40g (1,3,7)
• baton pszenny2szt. (3,7) z:
• masłem7g (3,7,),
• dżemem owoce leśne
• marchewka10g do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml

OBIAD
- krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami(200ml)
- kotlet z dorsza pieczony(80g)
- ziemniaki gotowane(100g)
- surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką(100g)

ALERGENY:
1. Seler
2. Gluten
3. Jaja
4. Ryby
5. Laktoza


PODWIECZOREK

• wafelek GOFROWY 2szt (1,3,7)
• kawa zbożowa
200ml
• ½ banan



*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

MIĘDZY POSIŁKAMI, NA ŻYCZENIE DZIECKA, PODAWANA JEST WODA NIEGAZOWANA,HERBATA LUB SOK.
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI;GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA i GORCZYCY.












Jadłospis -29.04.2019r.-30.04.2019r.-02.05.2019


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE


• kanapki3szt: pieczywo mieszane40g(1,3,6,7) z :
• masłem7g(3,7),
• szynką wieprzową20g (6),
• pastą rybną20g(4,6),
• pomidor20g
• herbata z cytryną i miodem 200ml/kawa inka z mlekiem200ml

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana200ml(1,2,5)
Gulasz wieprzowy duszony100g(2)
Kasza jęczmienna100
Sałatka z ogórków kiszonych z cebulą i marchewką100
sok150ml


• ALERGENY:
1. Seler2.Gluten3.Jaja,4.Laktoza
5.Laktoza




PODWIECZOREK


• bułeczka maślana 1szt(1)
• mleko 200ml
• ½ jabłko



WTOREK


ŚNIADANIE
• płatki śniadaniowe na mleku200ml (czekoladowe)30g (1,3,7,8)
• bułka pszenna40g(1,3,7) z:
• masłem7g(3,7),
• serkiem śmietankowym ALMETTE(7)
• rzodkiewka do pochrupania10g
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml



OBIAD

•Barszcz czerwony zabielana z ziemniakami 200ml(1,2,5)
Klopsik w sosie własnym80g(2,3)
Ziemniaki gotowane100g
Sur. Z białej kapusty z marchewką i fasolą czerwoną100
sok150ml

• ALERGENY:
1. Seler2.Gluten3.Jaja
5.Laktoza


PODWIECZOREK

• wafle podpłomyki 1szt.(1,3,7)
• kawa inka na mleku 200ml
• ½ kiwi







ŚRODA DZIEŃ WOLNY

ŚNIADANIE




OBIAD


• ALERGENY:
1. Seler2.Gluten3.Jaja
5.Laktoza





PODWIECZOREK






CZWARTEK


ŚNIADANIE

STÓŁ SZWEDZKI - GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,
• kanapki3szt: pieczywo mieszane2szt.(1,3,6,7)
• razowy1szt(1,3,6,7) z:
• masłem7g(3,7),
• mielonką20g(6),
• pasztetem drobiowym z indyka(6)
• szczypiorek
• herbata z cytryną i miodem200ml/
kawa inka z mlekiem200ml




OBIAD

Chłopska z ziemniakami i zacierką200ml(1,2,3)
Pulpet w sosie koperkowym80g(2)
Ziemniaki gotowane100g
Sur. Z kiszonej kapusty z cebulą i marchewką100g
sok150ml


• ALERGENY:
1. Seler2.Gluten3.Jaja



PODWIECZOREK
Przedszkolowo.pl logo