JADŁOSPIS

warzywa_i_owoced




Jadłospis -29.01.2018r.-02.02.2018r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
• kanapki: pieczywo mieszane(1,3,6,7) z :
• masłem,(3,7),
• szynką drobiową (1,6),
• paprykarz szczeciński(4,6),
• ogórek zielony
• herbata z cytryną i miodem/kawa inka z mlekiem




OBIAD

• zupa kalafiorowa 200ml (1,2,3)
• makaron z sosem bolońskim 250g(2,)


Alergeny:
1.seler,2gluten,3nabiał




PODWIECZOREK

• chlebek WASSA kukurydziany (1)
• sok przecierowy
• mandarynka








WTOREK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku (czekoladowe) (1,3,7,11)
• bułka pszenna (1,3,6,7) z:
• masłem(3,7),
• serkiem śmietankowym
• rzodkiewka do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa




OBIAD

• zupa ogórkowa 200ml (1,2,3)
• klopsiki w sosie 80g (2,4)
• ziemniaki 100gr.
• sałatka z buraczków100g

Alergeny:
1.seler,2.gluten,3nabiał,
4jaja,




PODWIECZOREK

• kisiel cytrynowy z sokiem malinowym (3,7)
• ciastko biszkoptowe (1,3,7)
• gruszka





ŚRODA

ŚNIADANIE

• kanapki: pieczywo mieszane (1,3,6,7) z:
• masłem,(3,7) ,
• paróweczka drobiowa
• ketchup, musztarda
• papryka do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/





OBIAD

• zupa chłopska 200ml (1,2,3)
• kotlet z piersi drobiowy 80g (2,3,)
• ziemniaki 100g
• sałatka z kapusty pekińskiej100g

Alergeny:
1seler,2gluten,3jaja




PODWIECZOREK

• jogurt GRATKA
• ciastko zbożowe(1,3,7)
• marchewka do pochrupania








CZWARTEK

ŚNIADANIE

• STÓŁ SZWEDZKI - GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,
• kanapki: pieczywo mieszane(1,3,6,7)
• wieloziarniste(1,3,6,7) z:
• masłem(3,7),
• szynka wieprzowa(6),
• serem żółtym(3,7)
• ogórek kwaszony
• herbata z cytryną i miodem/kawa inka z mlekiem


OBIAD

• zupa kapuśniak 200ml (1,2)
• kurczak pieczony100gr.
• ziemniaki 100g
• marchewka z groszkiem100g (2)

Alergeny:
1seler,2gluten



PODWIECZOREK

• paluch maślany(3,7)
• herbata owocowa
• ½ jabłka




PIATEK

ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku (kukurydziane) (1,3,7)
• bułka pszenna (1,3,6,7) z:
• masłem (3,7,),
• czekolada (11)
• marchewka do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa







OBIAD


• upa brokułowa200ml (1,2,3)
• makaron z sosem owocowym(2,)

Alergeny:
1seler,2gluten,3nabiał




PODWIECZOREK

• rurki ptysiowe (1,3,7,)
• sok przecierowy
• banan







*Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

MIĘDZY POSIŁKAMI, NA ŻYCZENIE DZIECKA, PODAWANA JEST WODA NIEGAZOWANA,HERBATA LUB SOK.




[
Przedszkolowo.pl logo