JADŁOSPIS

warzywa_i_owoced





Jadłospis -23.04.2019r.-26.04.2019r.


PONIEDZIAŁEK


ŚNIADANIE




OBIAD






PODWIECZOREK





WTOREK


ŚNIADANIE

• płatki śniadaniowe na mleku200ml (miodowe)30g (1,3,7,)
• bułka pszenna40g(1,3,7) z:
• masłem7g(3,7),
• serkiem topionym(7)
• szczypiorek 10g
• herbata z cytryną i miodem/ herbata miętowa200ml



OBIAD

• Biały barszcz z ziemniakami zabielany200ml(1,2,5)
• Makaron z sosem bolońskim250ml(2,3)

• ALERGENY:
1. Seler2.Gluten3.Jaja
5.Laktoza


PODWIECZOREK

• chlebek WASSA 2 szt.(1,3,7)
• kawa zbożowa na mleku 200ml(1,7)
• ½ gruszki






ŚRODA

ŚNIADANIE

• kanapki3szt: pieczywo mieszane (1,3,6,7) z:
• masłem7g,(3,7) ,
• parówka drobiowa.1szt.
• ketchup 5g, musztarda5g
• papryka czerwona 20g do pochrupania
• herbata z cytryną i miodem/ kawa inka na mleku200ml


OBIAD

• Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem zabielana200ml(1,2,3,5)
• Gołąbki bez zawijania duszone z sosem pomidorowym100g(2,3)
• Ziemniaki gotowane100g

• ALERGENY:
1. Seler2.Gluten3.Jaja
5.Laktoza





PODWIECZOREK

• kisiel cytrynowy 150ml(7,)
• ciastko zbożowe2szt (1,3,7)
• ½ jabłko





CZWARTEK


ŚNIADANIE

STÓŁ SZWEDZKI - GRUPA SÓWKI – STARSZAKI,
• kanapki3szt: pieczywo mieszane2szt.(1,3,6,7)
• wieloziarniste1szt(1,3,6,7) z:
• masłem7g(3,7),
• mielonką20g(6),
• pasztetem drobiowym z indyka(6)
• ogórek kwaszony25g
• herbata z cytryną imiodem200ml/
kawa inka z mlekiem200ml




OBIAD

• Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami200ml(1)
• Stek wp. duszony 80g(2,3)
• Ziemniaki gotowane100g
• Sał z buraczków z jabłkiem i cebulą100

• ALERGENY:
1. Seler2.Gluten3.Jaja



PODWIECZOREK
Przedszkolowo.pl logo